About us

Behind the Walls

Bart Bongers en Dolf Reijnders zijn de ondernemers en geestelijk vaders achter het AgileWalls project.

Ze werden opgevoed binnen de Lean Management filosofie van Toyota en begeleidden tot een aantal jaren geleden grootschalige Agile transformaties. Als personen zijn ze tegenpolen; Bart ingetogen, Dolf uitbundig. Ze zijn verbonden in hun visie op het leven. Vrijheid, leren, plezier en (terug) geven zijn de waarden van waaruit Bart en Dolf opereren.

En dat komt tot uiting in de manier waarop zij ondernemen. Walk the talk. Zien is geloven. Bart en Dolf werken vanuit een “mobile office”. Zij zetten hun tot-kantoor-omgebouwde-camper daar neer waar de energie en inspiratie stroomt. Zo werken ze de ene dag aan het strand, de volgende in het bos. Zij linken de positieve invloed van de natuur sterk aan het succes van hun samenwerking. 

“Het begon als een luxe, als iets wat we ons konden veroorloven. Inmiddels weten we beter en begrijpen we dat de kracht van de natuur voorwaardelijk is aan begrip van onze omgeving, het laat ons beseffen waar onze bijdrage het grootst is.”

Bart en Dolf hebben inmiddels een heel cluster aan organisaties en mensen om zich heen verzameld. Een ecosysteem, met een niet te missen verwijzing naar de natuur. Een gezond ecosysteem houdt zichzelf in stand en ademt in vrijheid met haar omgeving. Zo startten Bart en Dolf in 2018 de Stichting VuurVogels, om alle inspiratie die zij in hun leven om zich heen verzamelden kosteloos voor iedereen ter beschikking te stellen. Het motto van de Stichting is “Rise by lifting others” en zij vinden vele inspirerende verhalen, mensen en denkwijzen die ze op een drie-maandelijks event delen met iedereen die hier behoefte aan heeft. “Perspectief vanuit verbinding” heet dat. Aan het einde van het event wordt het leven meestal gevierd met een goed glas wijn van Chateau Amsterdam, de wijnmakerij waar ze vanaf het eerste uur bij betrokken zijn.

Ideologisch vinden Bart en Dolf veel van hun achtergrond en ervaring terug in hun Adviespraktijk FLOCK – SHARED LEADERSHIP. Hierin wordt alle voorheen opgedane kennis en ervaring gecombineerd tot een organisatiefilosofie die gericht is op het sterker maken en sterker inzetten van de groep als geheel.

Vaak leidt dit tot het gebruik van Obeya’s, grote ruimtes waar essentiële informatie visueel beschikbaar is om operatie en strategie met elkaar te verbinden. De Obeya is eigenlijk een organisatiefilosofie op zich, of: “More than a tool”. Bart en Dolf zijn verbonden aan The Obeya-Association. Een organisatie die zich bezig houdt met het verbinden en het ontwikkelen van Obeya gebruik en gedachtengoed.

De AgileWalls passen bij de huidige trend waarin de werkvloer meer en meer emancipeert:

“Laten we mensen gewoon als volwassenen gaan behandelen. Maar dan moet je ze ook wel de middelen ter beschikking geven om als volwassen mee te kunnen werken.”

Het zaadje voor AgileWalls was geplant.

Contact us